01 de gener 1989

Camí d'Ítaca

Llibre escrit pel jugador del Barça Olgueguer Presas i Roc Casagran, que també publicat llibres de poemes, és amic de l’Oleguer i membre, com ell, del consell de redacció de la revista Ordint la Trama.
En aquest llibre, publicat per l’editorial Mina, s’explica com se sent Oleguer quan l’afició l’adora com si fos un Déu i com viu la seva experiència al Barça una persona amb esperit crític i un decidit compromís social.
Oleguer, en aquest llibre, ens permet posar-nos en la seva pell durant les 24 hores de celebració de la Lliga 2004-05 que va guanyar el Barça. El jugador ens deixa entrar als vestidors del camp del Llevant just després d’haver guanyat el títol, fer amb ell la passejada triomfal per Barcelona dalt de l’autocar descobert del club i sentir els seus nervis i la seva emoció minuts abans de sortir al camp en el moment de fer els parlaments.
Alhora, ens convida a compartir les seves inquietuds, denuncia sense complexes allò que creu que no funciona en aquesta societat, i reivindica la importància de pensar sempre col·lectivament.
En aquest sentit, el 3% dels beneficis obtinguts amb la venda del llibre es donaran a la Fundació la Bressola, que treballa per la recuperació de la llengua i la cultura catalana a la Catalunya Nord mitjançant la seva xarxa d'escoles.
El llibre ha venut ja més de 7.000 còpies del seu llibre en les dues primeres setmanes a la venda al mercat i s'ha col·locat al Top5 en la categoria 'No Ficció', segons l'editorial Mina.