01 de gener 1989

El mundo ultra: Los radicales del futbol español

Us volem presentar aquest llibre, editat per “Ediciones Temas de Hoy” de l’autor Carles Viñas. És un estudi seriós i sobretot realitzat amb coneixement de causa sobre la història dels grups d’animació en l’estat espanyol, autoanoments amb diferents noms: ultres, hooligans, supporters, hinchas...
Com sorgeixen els grups violents en el futbol? Qui són els ultres d'un equip? Un rigorós assaig en el qual Carles Viñas estudia el problema de la violència relacionada amb l'esport, cada vegada més habitual en els mitjans de comunicació de tot el món. Després d'un exhaustiu treball de documentació i després d'haver-hi realitzada nombroses entrevistes amb personatges clau, finalment veu la llum aquesta obra, que sens dubte causarà una gran polèmica per les diverses implicacions socials i polítiques que comporta.
En el llibre també parla del nostre grup, on destaca que va ser el primer en introduir en l’estat espanyol, els mosaics com una manera més d’animar. En l’apartat de grafisme surt un parell d’imatges d’Almogàvers. Així doncs, us el recomanem!