18 d’abril 2008

Carta oberta als jugadors del FCBarcelona

CARTA OBERTA ALS JUGADORS DEL FC BARCELONA
Benvolguts jugadors,
Des de la Penya Almogàvers us volem fer arribar quatre ratlles d’ànims per enfocar el darrer tram de la temporada.
Sou jugadors del FC Barcelona, el millor club del món. Un club amb més de 100 anys d’història, 150.000 socis i milions d’aficionats. La història del Barça és una història plena d’èxits i fracassos. I vosaltres teniu al davant una oportunitat d’escriure aquesta història: un nou èxit o un nou fracàs. De vosaltres depèn que d’aquí uns anys, us recordin amb il·lusió, com uns triomfadors o amb tristesa com uns perdedors, o simplement ni us recordin, perquè potser valdrà la penar ignorar el vostre pas per aquest club.
Nosaltres som els primers en animar-vos. Però també som els últims. Els últims que aixequem les banderes i donem crits de suport quan molta gent us xiula. Per això volem que ens entengueu. Som els incondicionals, aquells que us fan sentir forts en la victòria, però fidels i units en la derrota. Sortir de festa quan es guanya és extremadament fàcil, però dir que ets del Barça amb orgull quan es perd, poca gent ho fa i nosaltres som dels que ho fem.
Som treballadors i estudiants i creiem que una persona pot fer millor o pitjor les coses. Sabem que les persones es poden equivocar un dia, i que rectificar és de savis. Som dels que quan juguem a futbol i perdem, sentim moltíssima vergonya.
Som guanyadors per naturalesa. És per això que us volem encomanar el nostre optimisme i esperit guanyador. Creiem que encara és possible guanyar la Lliga o la Champions. Però només depèn de les vostres possibilitats. I sobretot de la vostra actitud.
Ni que sigui pels milions de diners que cobreu, cosa que mai veurem nosaltres, ni per l’orgull de ser un jugador del FC Barcelona o per l’honradesa de ser un esportista, us demanem que us deixeu la pell a cada partit i nosaltres ens deixarem la veu, els diners pel carnet de soci, abonament, viatges, desplaçaments, entrades, etc. i ens deixarem les nostres hores, que podríem estar estudiant, treballant o gaudint del nostre lleure o temps lliure. Aquesta és la nostra proposta. Nosaltres ho deixem tot per vosaltres, a canvi volem que vosaltres ho deixeu tot per nosaltres. Les vostres victòries i sobretot els títols són per nosaltres l’oxigen que necessitem per respirar.
No és moment de fer balanç. La temporada no ha acabat, però si és moment de fer un canvi de rumb i d’actitud i això és el que us demanem. Serà a final de temporada quan farem balanç, malgrat que ja hi ha gent que vol començar a tallar caps i fer fora a jugadors i tècnics. Nosaltres no volem donar esperances als nostres enemics, que estan esperant que abandonem i que us xiulem. Nosaltres confiem en vosaltres i encara us animen a guanyar.
Tot i així, de la mateixa manera que estem amb vosaltres fins el final, si veiem que la vostra actitud no és la que hauria de ser per un jugador del FC Barcelona, demanarem a final de temporada, que renuncieu a portar mai més la nostra samarreta i defenseu els nostres colors. Demanarem que plegueu, per no tornar a deixar en ridícul a un club que us ha obert les seves portes i a una afició que us ha recolzat i estimat en tot moment.
Si això arribés a passar, ens agradaria que entenguéssiu que no és res personal cap a vosaltres i que un acte de semblant grandesa, el fet que plegueu, ens faria creure sincerament que esteu tant dolguts com tots nosaltres, que us avergonyiu i que teniu ben après quin són els codis de la professionalitat i del futbol.
Guanyar a la gespa només es cosa vostra. Apel·lem a que feu el màxim esforç en cada partit, que us deixeu totes les forces, que us ompliu d’orgull, de coratge i de valentia. Vosaltres en la gespa i nosaltres en la graderia, farem una pinya que ens conduirà als títols que tots volem.
Encara confiem en vosaltres per això el motiu d’aquesta carta. Si no confiéssim, la nostra ignorància seria el pitjor menyspreu.
Sentiu-vos capaços de guanyar! Ho podeu fer! Sou el nostre orgull! Ara, guanyeu pel vostre!
Guanyeu en la gespa, que nosaltres guanyarem en les grades. I sempre ens tindreu amb vosaltres!
Orgull, pit i collons! Sempre Barça!! Visca el Barça i Visca Catalunya!
Penya Almogàvers Supporters - FCB 1989
Barcelona, 18 d'abril de 2008