18 de gener 2008

Comunicat: Amb aquests preus és impossible animar al FCB!

Des de la Penya Almogàvers volem denunciar que novament hi ha un desplaçament europeu i novament és un viatge impossible per la majoria de barcelonistes degut al seu abusiu i elevat cost econòmic. L’ Agencia Oficial del Club (RACC) ofereix aquest desplaçament per 373 euros.

Si repassem els preus dels desplaçaments europeus que s’han ofert des del RACC veurem que viatjar amb el Barça no està disponible per la majoria de seguidors del Barça: Stutgart: 290 euros Glasgow (Rangers): 400 euros, (tot i que el vol es va anul·lar per manca d’interessats deixant a terra els aficionats que volien viatjar sense donar-los cap alternativa) Lió: 300 euros i ara novament a Glasgow per més de 400 euros si comptem l’entrada.

Si algú vol viatjar amb el Barça per Europa i en cas que es classifiqui per la final, en total aquesta temporada s’haurà deixat més de 2.500 euros. Si això li sumem la quota de soci i els viatges organitzats també des del RACC per la lliga, com el pròxim a Bilbao per 425 euros, les xifres més que astronòmiques, són insultants. I no volem ni pensar el que valdrà anar a Moscou... Ser del Barça és un sentiment i no ha de suposar una ruïna econòmica, sobretot tenint en compte el sou de molts joves barcelonistes, d’uns 1000 euros de mitjana.

Joan Laporta ha declarat aquest dies que “els aficionats saben que són molt importants per aixecar la moral de l’equip, i ho han aconseguit. El factor camp en el partit de tornada ha estat molt important. El resultat de l’anada a Sevilla va ser molt bo, i el suport i l’esforç titànic de l’equip han fet que aconseguim passar l’eliminatòria”. Creiem que el president hauria de ser conscient que l’aficionat del Barça també és molt important fora de casa i que des del club s’hauria de potenciar els desplaçaments i que aquests fossin més econòmics. El club ha de saber que el Barça necessita sempre tot el suport possible, jugui on jugui, i és per això que s’haurien de fer bones ofertes especials per a engrescar al barcelonisme.

Tal com va denunciar la Plataforma Gent Blaugrana quan el RACC va anul·lar el darrer desplaçament a Glasgow, des d’Almogàvers també creiem que és evident que el RACC és incapaç d’ostentar la representació del club en organització de desplaçaments. La publicitat, els preus, i el model dels viatges semblen fets per a desmotivar a l’afició amb el total consentiment del club que se’n renta les mans. Pel RACC els desplaçaments son un negoci, quan haurien de ser un servei als socis i sòcies del Barça.

Des d’Almogàvers demanem al Barça que rescindeixi el contracte que uneix el club amb l'agència de viatges, que gestioni i organitzi els desplaçaments directament des del club, tot oferint els viatges a preu de cost sense carregar marge de benefici.

I finalment demanem al Barça, i als mitjans de comunicació en general, que tinguin sempre present a tots els aficionats, no només aquells que viatgen amb el RACC. A cada partit jugat fora de l’estadi sempre hi ha un bon nombre d’aficionats dels diversos grups d’animació i de suport que té el Barça. Un exemple: el desplaçament a Montjuïc, el qual ni el Barça ni el RACC el van organitzar, van anar uns mil joves entusiastes, que van ser criminalitzats i tractats com a delinqüents per una bengala anecdòtica.

Barcelona, 18 de gener de 2008.